Vocaal Ensemble La Grenouille

La Grenouille is een Haarlems kamerkoor. In het koor is elke zanger belangrijk. De dirigent daagt de zangers uit zelfstandig hun muziek te zingen. Er wordt projectmatig gewerkt aan een afwisselend  repertoire dat wordt afgesloten met een of meer concerten. De muziek komt uit alle stijlperiodes met een licht accent op de Oude Muziek. Het repertoire is meestal a capella, maar soms wordt er gezongen met een instrumentaal ensemble.

Sinds de oprichting in 2010 is het koor gegroeid van zestien naar vijfentwintig zangers. De kwaliteit van het koor is door ervaring en toestroom van talent, maar ook door het volgen van zanglessen, workshops e.d. toegenomen. De samenstelling is al enige jaren stabiel, maar ervaren zangers zijn welkom. 

2020 was voor La Grenouille een jubileumjaar. Dankzij de Coronapandemie ligt deze feestelijke gebeurtenis nog in het verschiet. Zodra er weer gerepeteerd mag worden gaan de zangers aan de slag. Volg het nieuws hierover op de pagina concerten of op facebook. 

La Grenouille anno 2019
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
La Grenouille anno 2010

Vocaal Ensemble “La Grenouille” werd in 2010 opgericht door Chris Frölich.

Ze zat in de tuin te peinzen over een naam voor het koor en hoorde toen het luide gekwaak van een kikker. Dit klonk haar als muziek in de oren. Het koor had een naam!