Info

In 2010 werd La Grenouille opgericht. Na een start in het gebouw van een school voor homeopathische geneeskunde in Bloemendaal, verhuisde het koor naar de kapel van de Waalse Kerk in Haarlem. Door de snelle groei van het aantal zangers moest het koor overstappen naar de huidige locatie, het zalencentrum achter de Mariakerk in Haarlem-Noord.

Het koor bestaat momenteel uit acht sopranen, acht alten, vier tenoren en vijf bassen. Alle zangers hebben ervaring in de koorzang. Het streven van La Grenouille is om als amateurzangers het voor hen hoogst mogelijke niveau te bereiken, dus zingen met ambitie. Van de zangers wordt verwacht dat de muziek thuis wordt ingestudeerd. Hierdoor is er tijdens de repetities voldoende tijd om aan de koorklank te werken en tot een optimaal resultaat te komen. Tijdens de repetitie wordt geregeld gebruik gemaakt van de “kwartet-methode”: van elke stemgroep zingt één zanger. Op deze manier worden de zangers uitgedaagd tot zelfstandige beheersing van de muziek en gestimuleerd in hun vocale kwaliteiten. 

Het repertoire is voornamelijk a capella; een enkele keer wordt het koor begeleid. De muziek is klassiek uit alle stijlperiodes met een accent op de Oude Muziek. Tijdens de concerten nodigt het koor graag een instrumentaal ensemble uit dat met een eigen programma het concert  aanvult tot een afwisselend en boeiend geheel.

De repetities vinden plaats op woensdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in zalencentrum De Linge, Lingestraat 1, achter de Mariakerk, Rijksstraatweg 355, Haarlem.

Een repetitieschema is voor leden te downloaden op de interne pagina. Er worden midi’s verstrekt als hulpmiddel bij het studeren. Ieder project sluit af met één of meer concerten.  Met deelname verplicht men zich aanwezig te zijn bij de uitvoeringen en generale repetities.

De contributie bedraagt € 220,- per jaar (onder voorbehoud).

Bladmuziek wordt collectief aangeschaft of, wanneer er geen rechten meer op berusten, digitaal aangeleverd.

Het koor dat als een projectkoor begonnen is, heeft nu een voorkeur voor een vaste samenstelling. Het is daardoor mogelijk de koorklank steeds te verbeteren. Nieuwe zangers kunnen soms deelnemen voor de duur van één project. Vraag naar de mogelijkheden via info@lagrenouille.nl Klik hieronder voor vacatures.

IMG_2472

Tijdens een project wordt er enkele malen op de zaterdagochtend gerepeteerd. Er worden workshops georganiseerd op het gebied van zangtechniek, koorklank en ademhaling. Ook wordt de zaterdag gebruikt in de laatste fase voor een concert om het gehele repertoire door te zingen.

Het is hierbij een goede gewoonte om met elkaar te genieten van een lunch die de koorleden zelf hebben klaargemaakt.

20200125_132102